no right click

Monday, November 12, 2012

Holla November.

To not too late to wish happy november to alls! HAHA Okay pembukaan november yang sangat sibuk sebenarnya, AIZAT dengan adanya 3 test dalam seminggu, berderet2 pulak tuu, dan 2 assignment yang perlu dihantar pada minggu pertama november. Sangat tersiksa sebenarnya, sebab banyak benda kena submit and kena buat dalam masa tu. Ditambahnya dengan cuti2 malaysia yang sangat baik and pemurah hati diberikan untuk student mcm AIZAT ni. 

Kalau dikirakan hampir nak masuk sebulan setengah dah cuti utk sebelum pertengahan semester, yang mana skrg AIZAT sedangpun sembreak selama seminggu. Dan sekarang sudah pun minggu ke 10, dan lebih kurang 6 minggu lagi AIZAT akan menghadapi peperiksaan akhir untuk sem ketiga ini. Dahsyat sungguh schedule semester kalini. But as a student, we should prepared ourselves first right. This is always engineer do, HAHA lol. 


Okay, disamping tu semasa weekend nya pulak, AIZAT terlibat dgn debat naib canselor. This is fun actually. Why? Seronok sebab ini jerlah platform utk budak macam saya ni berdebat, which is kalau nak mewakili universiti sekalipun, i dont think so i can. Sbb nya, debat universiti ni lebih mencabar dan sangat berilmiah untuk dipertontonkan. So mungkin terbantut sedikit peluang AIZAT utk itu kan, haha okbai.


Cerita pasal #DebatNC kalini, AIZAT dapat teammates dgn junior. Tak mewakili fakulti pun seperti tahun yg lepas sebagai PERKASA. Kalini sebagai team GPS A, hehe. Dan perjuangan kalini masih lagi sama sehingga ke pusingan suku akhir. Itu bukan lah penting sangat pun, walaupun katanya banyak harapan untuk ke pentas akhir lah, but i dont take its as a ticket for me. But what i want to share is AIZAT dapat pengalaman yg mana menjadi seorang anchor team dalam sebuah pasukan. Mungkin senang bagi yang sudah biasa, tapi bagi AIZAT sangatlah susah dan sedikit mencabar sebab kita perlu menjadi yang utamalah. Likes kau kena fahamkan lebih usul, buat konsep, kronologi hujah utk 1st speaker, dan lead pasukan. Lagipun ini kali pertama digandingkan dengan junior, dan sebagai senior yg 2nd year AIZAT melihat usaha yang coach lakukan ini sangatlah berbaloi dan bersesuaian untuk semua. Saya setuju dan saya suka sangat percaturan yg sebigini rupa. Yerlah, kalau taklah dapat nya nak merasa macam mana jadi anchor team dan tak belajar lah kita untuk berubah dan mengetahui sesuatu yg baru dlm ilmu debat ini.

Fizan, Mimi dan Aizat.
Dan bersyukur sangat sebab tercalon dalam top10 best speaker dalam rangking yg ke5, dan ini bukanlah sesuatu yg dapat dibanggakan, cuma mungkin anjakan dan perlu semangat usaha yg lebih dlm pembelajaran ilmu debat yg sentiasa mendatang utk diri saya ini. Like what everyone said, debate is a learning process, everyday we learn something new and it will becomes a steps to looking forward and keeps on the track. Correct if im wrong, hehe. 
Congarts to all! 
Akhir kalam, tahniah buat semua yg teribat dlm #DebatNC kalini, sangat teruja dan suka persembahan semua orang tak terkecualipun mahupun junior. Dan lagi power nyer, tahniah buat pasukan yg mara ke finals. Sangat bangga dengan korunk tambah lagi ad ex teammates AIZAT dahulu. Tak sabar nak tengok pentas akhir #DebatNC pada 22hb nanti! All the best brothers and sisters. Okay bubbye pembaca setia AIZAT, jumpa di entri lain lagi, hehe *sorry lambat update, busy sgt kan, haha


p/s:  Cuti tanpa assignments kalini sangatlah bahgia, tapi lepas habis cuti ad 3test yg menjemput, facepalm!