no right click

Tuesday, July 31, 2012

guide me all the way.


Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life
Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way

Day by day passes
And I think that my time could be near
So I pray: O God let this world be in my hands
And not in my heart
‘Cause soon I’ll have to leave it 

Guide me all the way
Don’t let me go astray


p/s: i cried when i listen this song..so touching and meaningful..Ya Allah, please be with me all time, i need you for entire of my life. please help me..

Friday, July 20, 2012

a date at alexis.

Last day before kita berpuasa dibulan ramadhan, kami sempat dating sampai ke tengah malam. mengalahkan org berkerja dan berkerjaya seperti businessman dan juga artis, haha. Sebenarnya kami bercadang nak lepak teatime dekat damansara, tapi masa tak mengizinkan. So we just having a dinner at Alexis Bistro & Wine Bar @ The Gardens. 

first, tempat makan dia sgt menyenangkan dan cantik. org kata mcm a place to chill out lah. 2nd selalu sgt fullhouse waktu lunch hour, biasalah semua serbu nak makan. tapi, die bg tmpt utk ruang menunggu yg sgt besar, which is kite tgh penat2 xdpt mkn pun, boleh lepak2 minum2 dolu, hehe. 3rd, ramai artis selalu makan dekat sini, seperti sazzy falak. dan pada haritu kami sempat berjumpa dgn paknil dr jarak yg jauh, haha. 4th, side dishes dkat sini sgt lah best, terutama pavlova cake dia. very delicious yer! okay jum makan kat sini lagi nnt, hehe. Alexis ni ada di bangsar dan juga di gardens.

Alexis bistro and wine bar

Roasted Potatoes - fresh and mellow, hehe 12myr 

Pepperoni Pizza - it was a large thin crust pizza 38myr 

Chocolate Nutty Meringue Pavlova Cake - sweet and delicious 15myr 

With my bff, hehe

Muke lapar intan !!!

Muke semangat qeyla !!!

Muka gelojoh aizat !!!


Muke mak datin bergossip, hebat cerita mereka nih, haha

Really enjoy with them, heart so much

Ini pulak qeyla, she's single, rendang, comel - follow instagram beliau @nuraqilahothman 

Ini die intan, she's taken, anggun dan cantik - blog beliau 

sangat seronok dapat lepak beborak dengan mereka2 ini. tapi tu lah, ad lg sorang tertinggal.sebenarnya ada 4orang, tak cukup sorang sebab si fatma tu dia sedang sibuk utk final exam, makanya tak dapat lah nk culik die ajak makan skali, tapi xpe, next time ad lagi ! berbuka puasa bersama-sama nanti yer, hehe mungkin di kg pengantin ataupun switchblade KL.

p/s: selamat berpuasa kepada semua pembaca setia belog AIZAT ni, hehe

Wednesday, July 18, 2012

gathering fellas.

ya, ini satu reunion bebudak praktikum matrikulasi teknikal johor, tapi apakan daya, drpd 27 org, hanya 7org sajo yg dtg. herm, tak mengapalah, semua ad urusan sendiri. makanya ad 1org yg join kami, iaitu sepupu shafik yg dikenali sebagai  intan weasley, hehe. she quite sociable and easy going. so we share our sweet moments together just for 2days 1night only at Pantai Pengkalan Balak, Melaka nearby Teratak Atie Iera. and for that, enjoy the pictures !!!

chalet sweet chalet
preparation for the BBQ
dari kiri: chef papa joe , chef ridz, chef zubir dan chef adu amran
the BBQ menu: burger bakar ayam dan daging, sosej, ayam ayam, lamb, pizza
tak sabar nak mandi pantai !!!
cantik loncatan ! haha
fefeeling one direction, haha
we enjoy our BBQ, weeeeeeeeeeee
while waiting for maghrib, so beautiful !
we are on cruise !!!
food served by kaklong jawe, very delicious and tasty ! nyummeaahhh
beach time, HAHA
berprastasi jiwa, hehe
melompat sampai ke bintang, haha
one two three, power rangers !!!
best picture ever ! Thanks intan
lets go to the beach...
last jump ! hoyeahh
super model, hehe
the view !
and we dream on to Oxford, US? haha
bubbye beach !!
my photographer, Datin dilla, she looks gorgeous and vogue isnt, hehe
we are amateur photographer, hehe *well talented from left Fazz, Anuar n me.
Nuar, Amer, Shafik, Hafiz - the boys
Intan, Atie, Dilla, Fazz - the girls
we are at the christ church melaka , awesome and nice palace !
intan and shafik, they looks sweet sepupu together kan, hehe
the driver and the co-driver, hehe *thanks jawe ;)
well, officially this is our 2nd reunion wannabe, hehe
3 sepoloh hengget, best woooaahhhh
muke lepas shopping, muehehe
we are having 8coconut shake together gether, haha
the best and special coconut shake ever at klebang, Melaka
enjoying and lepaking at the stall before back home
and lastly, happy farewell guys and girls!

Sangat seronok dan gembira kerna dapat berjumpa dengan rakan2 di matrikulasi, terlepas lah rindu dan cerita2 utk dikongsi bersama, haha. pengalaman buat bbq, naik cruise, tdo sesempit ats katil, sarapan pagi, mandi manda, fotosut sana fotosut sini, jenajalan melaka, shopping shopping, dan makan makan mmg tak dpt dilupakan, hehe. moga kita berjumpa lagi, IA pada tahun akhir sebelum bergraduasi ker? shall we...


p/s:  entry yg dah seminggu buat, tapi baru nak siap, haha . sorry lambat update belog AIZAT ni, hehe