no right click

Tuesday, February 28, 2012

spontaneous thursday #1

sometimes and somehow, i just thinking about the truth is,
we walk away to see who will follow, we hide because we want to be found,
we cry to see who will wipe away the tears, and we let our hearts get broken,
because of to see who will come and fix them.

p/s: i just need a shoulder to cry on :(

Sunday, February 19, 2012

Bon Voyage ALONG

genap 7 hari along meninggalkan kami sekeluarga di tanah air Malaysia ini. bercerita kisah pemergian along saya buat selama setahun insyaAllah untuk tujuan dan niatnya menyambung pelajaran dalam mengambil ACCA aka the Association of Chartered Certified Accountants (P3) at DBS-Dublin Business School.
bergambar di depan rumah yang tercinta, pasti akan merindui rumah yang telah dibina selama 1otahun ini, hehe
boarding pass, from KUL-AUH-DUB by Etihad Airways. around 20hours the journey
enjoying our last tea time at secret recipe, who accompany and teach me to eat any kind of restaurant at Lembah Klang area. *dont miss to share the food and drinks yeah !
our last moment, these is the most catching our soul and hearts. im crying right now. deeply in my heart :(
we'll miss you along, flying kiss from Malaysia to Ireland <3

untuk along tersayang, jaga diri elok-elok dekat sana. ezat tahu, along dah biasa survive and explore dunia ni sorang-sorang kan. mula-mula masuk alamin waktu sekolah rendah, balik lambat petang-petang. then sambung dekat maahad muhammadi kelantan for 5years, berdikari dgn tabahnya tanpa umi dan ayah. seterusnya, masuk uitm melaka dan berakhir di uitm shah alam. i know u can do it along. be strong and dont lose hope to Allah okay. ezat mendoakan agar hidup sentiasa dirahmati dan diberkati olehNya.

jangan lupa perfume and baju Ireland bebanyak. hehe *berangan jap

p/s: one fine day, i will go to IRELAND, insyaAllah :)

Sunday, February 12, 2012

please don't cry !!!

Jangan Bersedih...cinta ALLAH dan Rasulullah menjamin kebahagiaan...

Jangan Bersedih...redha dengan anugerah Allah membuat anda kaya di dunia...

Jangan Bersedih...sesungguhnya setelah kesusahan akan ada kemudahan....

Jangan Bersedih...kerana kesedihan anda akan membuat musuh anda gembira...


Jangan Bersedih...Allah maha pengampun lg maha penerima taubat dan rahmatnya yg maha luas....

Jangan Bersedih...semata-mata disebabkan anda berbeza dgn org lain kerana setiap kejadian Allah itu ada kelebihan tersendiri....

Jangan Bersedih...bila disakiti, dicela, direndahkan atau dizalimi kerana setiap perkara yang berlaku adalah dugaan dari yang maha esa....

Jangan Bersedih...atas perilaku manusia terhadapmu tetapi perhatikanlah perilaku mereka terhadap Allah....

Jangan Bersedih...Allah tidak akan mensia-siakan pengorbananmu dan setiap perkara yang baik mahupun buruk ada hikmahnya...


Jangan Bersedih...dunia ini terlalu hina untuk ditangisi....

bila dicurangi cinta sesama insan, La Tahzan

ada insan yang lebih baik disediakan Tuhan untukmu....

bila langsung tidak temui cinta di dunia, La Tahzan

pasanganmu dijanjikan dan menunggumu di syurga.....


p/s: just share from my senior. Alhamdulillah dah habis baca novel La Tahzan. *need your shoulder right now :(


Wednesday, February 01, 2012

ECD Cup '12

genap 12 hari blog AIZAT ini sunyi sepi, ditanggalkan dgn entri terakhir, "Don't Give Up". banyak maksud tersirat dan tersurat dalam lagu itu. secara sedar ataupun tidak, ianya membantu untuk pembaharuan diri. bak kata orang putih development or renewal of myself.
sebenarnya, AIZAT sedang menghadapi satu latihan debat bermula dari 21 januari lagi. latihan debat ini untuk mempelajari mengenai segala ilmu-ilmu mengenai pengucapan awam. termasuklah gaya persembahan, penghujahan, pemikiran secara kritikal dan sebagainya. kata pendek, untuk memasuki pertandingan debat pantai timur (ECD Cup) di IIUM Kuantan dan seterusnya jika diberi peluang olehNya.
AIZAT rasa sangat bertuah dek kerana ada senior dan alumni yang sanggup membantu dan menolong junior-junior seperti saya ini untuk melapangkan masa bersama-sama mengajar mengenai ilmu pengucapan awam ini. wang dan juga waktu itu sangatlah bernilai, juga pengorbanan yang diberikan membuatkan bibir ini tak mampu berkata-kata apa lagi . syukur sangat kepada Illahi kerana ada peluang ini yang diberikan untuk AIZAT.
terima kasih buat mereka-mereka yang membantu. tak lupa juga rakan sepasukan, abg aliff dan abg naim yang menjadi pembakar semangat saya dan juga pelengkap untuk menjadikan satu pasukan. kita tolak tepi kekalahan yang menjadi adat pertandingan, namun kita pelajari banyak mengenai ilmu debat ini dan memperbaiki kelemahan diri yang AIZAT rasa banyak yang kita perlu rawati dan baiki.
so called, first step of learning lah orang putih cakap. yes, that's it why we need to learn from the experience and i feel thanks to Allah for the oppurtinity given. Syukur Ya Rabb :)

p/s: we do not remember days, we remember moments