no right click

Monday, March 26, 2012

i'm not extinct.

setelah hampir 25hari, belog AIZAT ditinggalkan sunyi sepi tanpa berita, maka hari ini muncul kembali dengan satu entri yang ingin mengubat rindu buat semua pembaca setia belog ini. maaflah terlebih dahulu, biarlah waktu dan masa yang menentukan segala-galanya. sedih sebenarnya melihatkan belog AIZAT ini, mungkin terlalu sibuk dengan masalah2 didunia. hidup kena seimbang okay ! so i just want to share all about my status facebook since i didn't update my blog untill today. i want too, but i still cant do it. serius saya sangat sangat rindu. so lending your eyes...mungkin ini saja yang mampu AIZAT luahkan, boleh lah jugak jadi sebuah entri. eh

"sesungguhnya orang-orang yang bersabarlah sahaja yang akan disempurnakan pahala mereka dengan tidak terkira." - salam jumu'ah ♥

"knowledge is no guarantee of good behaviour, but ignorance is a virtual guarantee of bad behaviour" - screw you!!

: you're such a silly for a sweet talker, yeah! *back off

: i just need a shoulder to cry on :(

dear god, straighten our faith! La Tahzan ya akhi :)

: my heart and my eyes was bleeding :(

"you haven't lost your smile at all, it's right under your nose. You just forget it was there" - thank you for make me smile :)

rest and relax time with family. Good night sweethearts <3

: bahgianyer perut saye harini ! Kan best kalau die boleh bercakap jugak ! Muahahaha

: welcome back to the jungle, haha! *sigh

"one of the secrets of a happy life is continuous small treats" - wishing everyone is happy and live your life! :)

: harini adalah hari perut paling bahagia, haha. Thanks en. saka :) kbai.

: eh, penat lah nak jaga hati dan perasaan org, ingat org lain xde perasaan ker. Grrr, I'm tired and i'm sick with these. Fullstop!

"Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah, hati menjadi tenteram. (al-Ra'd:28)" - salam jumu'ah ♥

: mengenal erti nikmat kesihatan tubuh yang dikurniakan olehNya, syukur ya rabb :)

"seorang perindu yang benar-benar menjaga dan menyembunyikan perasaan tersebut daripada pengetahuan orang lain akan mendapat pahala dan ganjaran di atas mujahadah yang dilakukannya" - goodnight ♥

"dan yang mempersatukan hati mereka (orang yang bersaudara). Walaupun kau membelanjakan semua (kekayaan) yang berada dibumi, nescaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, akan tetapi Allah telah dapat mempersatukan hati mereka. Sesungguhnya Dia Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana" - ukhwah fillah ♥

: payung hilang, pastu ticket wayang The Lorax pun hilang, then sim card maxis pulak hilang semalam, tambah lagi jam pulak dah nak rosak. Sedih sangat! *nak beli semuanyer baruu bolehhh

"advice is one of those things it is far more blessed to give than to receive" - spread ♥

: I wish i can Ctrl + Alt + Del you from my life !!!

"the bond between us is much more than flesh and bone, let's love our islamic brotherhood" - spread ♥

"barang siapa melepaskan seorang mukmin dari kesusahan hidup di dunia, niscaya Allah akan melepaskan darinya kesusahan di hari kiamat dan barang siapa memudahkan urusan (mukmin) yang sulit niscaya Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan akhirat" - salam jumu'ah ♥

: sometimes someone comes into your life that changes everything. Raises your standards, makes you laugh, and makes you feel like you. And sometimes it takes a good fall to really know where we stand. - good morning ♥

"when you accept someone, you accept their past too. Don't hold it against them later. You respect me, I respect you."

"sometimes your friends can hurt you worse than any of your enemies could. so, STAND UP for what you believe in, even if it means standing alone" - goodbye KL ♥

"I wish people were like money, so you could hold them up to the light to see which ones are real and which ones are fake. And i'd rather live my life knowing that i'm not perfect than spend my whole life pretending to be" - goodnight people ♥

"when you're stressed, you can eat Ice cream, Cake, Chocolate & Sweets. Why? Because stressesd spelled backward is DESSERTS.." - good morning ♥

: maybe if I cared less, I wouldn't be so stressed. Thank you ♥

"life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life. Just appreciate those who love you, help those who need you, forgive those who hurt you and forget those who leave you" - goodnight ♥

"appreciate what you have, who loves you, and who cares for you. You'll never know how much they mean to you till the day they are gone" - goodmorning ♥

"you can close your eyes to things you don't want to see, but you can't close your heart to things you don't want to feel"- goodnight ♥

"crying doesn't indicate that you're weak, because since birth, it has always been a sign that you're alive. Thanks YaRabb" - goodmorning ♥

p/s: herm, pernah tak kau orang semua rasa jiwa kosong? Naazubillah, Dia lambakkan berbagai-bagai ujian yang harus kita tempuhi, namun aku tak terdaya dan aku kenal erti hamba disisiNya. terima kasih buat hamba Allah yang telah menegur, mengingati, membantu, menolong dan menasihati saya. insyaAllah, jasa baik itu akan dibalas dengan ganjaran dan pahala yang baik kelak. semoga istiqomah dalam amalan sentiasa :)

Post a Comment