no right click

Friday, January 13, 2012

people around you ?

sekiranya anda seorang yg baik hati, suka kasihan kan org, tak suka tgk org susah…sesetengah org yg tak bertanggung jawab akan take advantage of you. that’s a fact !!

tak semua akan take advantage to u, tapi, beberapa org akan juga. for me, this is not my first time. bnyk kali juga org mengambil kesempatan keatas diriku ini. dan selalunya ia dilakukan oleh mereka2 yg hampir2 dgn kita, dimana yg kita menganggap as “kawan”. and, at the end, of course kita akan rasa down, frustrated, marah pun ada. kan2

so, what the solutions? adkah kita nak berhenti jd baik, dan terus jadi seorang yg kasar, berfikir negatif, dan sombong? or just be a “not so nice” person? urghhh

herm, im think NOT!

jawapannya adlah bersabar dan redha atas apa yg terjadi. aku yakin tuhan sayang sangat-sangat-sangat-sangat pada hambanya yang bersabar dan redha. betul x?

"Setiap kali sesuatu yang kurang baik terjadi kepada kita, pastinya ia adalah satu hikmah." based on my experience, Allah know the best for us. even its was many times i have to overcome. sighhh

so, if ada orang take advantage of you, put your chin up and smile. Sabar dan redha jer atas kejadian tu kerna tak lama lagi, anda akan mendapat pulangan yang berkali-kali ganda! Yezzaa!

tapikan, sekiranya anda tak bersabar… tak redha… menjadi marah… dan sebagainya dan nafsu syaitan mula memenuhi diri, di situlah akan terjadi keadaan dimana lebih banyak perkara2 yg tak diingini akan terjadi. mcm umpama sudah jatuh ditimpa tangga pula kan, haha

p/s: "In business, don’t trust anyone! -Donald J Trump"

Post a Comment