no right click

Wednesday, February 01, 2012

ECD Cup '12

genap 12 hari blog AIZAT ini sunyi sepi, ditanggalkan dgn entri terakhir, "Don't Give Up". banyak maksud tersirat dan tersurat dalam lagu itu. secara sedar ataupun tidak, ianya membantu untuk pembaharuan diri. bak kata orang putih development or renewal of myself.
sebenarnya, AIZAT sedang menghadapi satu latihan debat bermula dari 21 januari lagi. latihan debat ini untuk mempelajari mengenai segala ilmu-ilmu mengenai pengucapan awam. termasuklah gaya persembahan, penghujahan, pemikiran secara kritikal dan sebagainya. kata pendek, untuk memasuki pertandingan debat pantai timur (ECD Cup) di IIUM Kuantan dan seterusnya jika diberi peluang olehNya.
AIZAT rasa sangat bertuah dek kerana ada senior dan alumni yang sanggup membantu dan menolong junior-junior seperti saya ini untuk melapangkan masa bersama-sama mengajar mengenai ilmu pengucapan awam ini. wang dan juga waktu itu sangatlah bernilai, juga pengorbanan yang diberikan membuatkan bibir ini tak mampu berkata-kata apa lagi . syukur sangat kepada Illahi kerana ada peluang ini yang diberikan untuk AIZAT.
terima kasih buat mereka-mereka yang membantu. tak lupa juga rakan sepasukan, abg aliff dan abg naim yang menjadi pembakar semangat saya dan juga pelengkap untuk menjadikan satu pasukan. kita tolak tepi kekalahan yang menjadi adat pertandingan, namun kita pelajari banyak mengenai ilmu debat ini dan memperbaiki kelemahan diri yang AIZAT rasa banyak yang kita perlu rawati dan baiki.
so called, first step of learning lah orang putih cakap. yes, that's it why we need to learn from the experience and i feel thanks to Allah for the oppurtinity given. Syukur Ya Rabb :)

p/s: we do not remember days, we remember moments

Post a Comment