no right click

Sunday, October 30, 2011

light of the worlds !


menatap sekali imbas pun, peminat sudah kenal 4 jejaka ni. siapa yg tak ingat populariti Amer Munawer n Azan with Ruffedge, Pot bsama Innuendo dgn Lah n Zaff with VE. masing2 dah berjaya mencipta kelompok peminat tersendiri ketika era kegemilangan dolu2, hehe. kumpulan vokal tempatan pada pertengahan 1990-an dan 2000 tak silap. agak lama mendiamkan diri kan, macam saye !! haha *btw this is my favorite nasyid group !!

first of all i want to say, sorry sgt2 sbb dah lame tak update. mesti suram jer tgk blog AIZAT ni. kan kan kan ? ekceli, kalau boleh tiap2 hari saye nak update kat korunk semua, tapi apekan daye, saye tak mampu. dulu saye gigih utk mghasilkan satu entry satu hari. tapi lihat lah AIZAT COLLECTION yg berada di tepi ni, makin lame makin berkurang. sedih nyer bile tgk sorang2 blog aku mcm ni rupa :(

sampaikan banyak soalan2 media mengatakan, "kenapa private blog?", "eh kenapa tak update blog?", "blog mcm dah mati jer?". herm thanks anyway siapa yg concern n caring about this. really appreciate it. well blog ni bg ak mcm ruang legasi dimana kita boleh kongsi ap saje yg kita nak. so i try to share with ya allz (*gaya aaron aziz) apa yg saye mampu.

tapi tu lah, sibuk sgt2 ker? haha bajet busy aderlar. kalah SUS dato najib, haha. mungkin kekangan masa yg membuat kan sifat cemburu utk setia pd blog AIZAT ni. kesian kau di anak tirikan. eh tak, bagi saye, blog adalah segala-galanya. kan ? hahaha insyaAllah, lepas ni saye akan hasilkan satu entry yg panjang jelar, nak bg korunk bace mcm nk buat satu memorendum gitu.haha

okay sbnarnye nak cite mcm2 pasal bulan sepuloh ni.sbb lagi 1 hari jer dah nak masuk bulan sebelas kan. the latest story is about my journey in the university life as a first degree student. okay banyak sgt rintangan, cabaran dan halangan yang saya dugai. orang kata baru lah mahasiswa sebab mcm2 benda kau kena handle, accept and absorb. tak gitu? setelah sebulan bergelar mahasiswa, saya sudah belajar mcm2 di alam universiti ni. its all relate about life. then, we just need to prepare with all those thing and know how to overcome the situation.

p/s: play this vid! sambutlah salam dan rindu dalam hatiku <3

Wednesday, October 12, 2011

wordless wednesday #8


p/s: sometimes, i just miss my debate team and school life :)

Tuesday, October 04, 2011

F.R.I.E.N.D.S

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

lagu Sahabat ni semua org tahu, kisahkan tentang perpisahan dgn seorang sahabat kan. mcm satu luahan perasaan yg biasanya akan berlaku apabila sahabat atau best friends or so called bff kita berjauhan drpd kita. rasa rindu yg mendalam, rasa kesal kerana berjauhan dan rasa setia sgt menunggu diluahkan dlm lagu ni dengan terus terang tanpa menggunakan perlambangan dan simbolik. then, menjadikan lagu ini senang utk melekat di jiwa pendengar, bukan? cuma pd bahagian korus, penulis lirik ni cuba menggambarkan keadaan yg tak pernah berubah dlm dirinya dan tak dpat lakukan bersendirian dalam bait “Kau tahu ku tak bisa, Beranjak terbang dan melayang, tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah.” kan kan kan. perasaan mase ni down sgt2 kott.

apa2 pun, aku just berpegang dgn mesej lagu ini… hargailah setiap saat bersama sahabat dan tidak perlu kesal seandainya masa mencemburui anda berdua dan menghalang untuk bersama lagi. saye sayang sahabat2 saye, sebagaimana saye menyayangi setiap pembaca blog AIZAT ni juga, hehe korunk macam mane pulak? *mintak penampar 10x

p/s: dah ucapkan kata2 sayang buat sahabat anda? ucapkanlah hari ini selagi sahabat andamasih lagi hidup! usah simpan untuk diluahkan pada hari esok yang masih belum pasti :)