no right click

Sunday, September 25, 2011

BBF is BOF

hye readers !! ini bukan blog korea okay, ini cuma sesi mengekspresikan diri dan juga perasaan yang terbuku di alam maya ni saje. cehh, ayat bajet puitis sangat lah tu, haha. kau org semua mesti pelik kan, apesal AIZAT ni tetibe nk post entry psal korea ni? tak pon dalam hati cakap, "lah baru nak tgk ker?" okefine, aku ketinggalan zaman sikit, huhu.
semua dah tahu kan ni citer boys over flower kan, BOF. 2009 tak silap dah keluar kat KBS, atleast aku tahu jugak sikit pasai citer ni keluar kat iklan tv umah aku dulu, sbb angah ak pon minat jugak korea ni. erm, dulu ak pernah tgk sekejap kat matriks, tapi tak habis n tak setia lah, sebab konon nye bajet busy laah, haha. so, aku smbung balik tgk citer ni kat U.hehe

the main point is, aku tak pernah pun minat2 citer korea sebelum ni, tapi tak tipu lah dulu aku terikut citer meteor garden, sebab nyer pun ak balik sekolah terus jer bukak citer tu. tu pun sbb angah aku jugak, hehe. and now, aku dah mula menjinak2 dalam alam korea nih, haha. tapi aku tak delah nak tiru style2 korea, i'm just addicted with all the movie lah mybe. hehe

and then, cerite BOF ni sgt2 lah best dan seronok, sampaikan aku dapat feeling same mcm dalam cerite, haha. melampau tak ayat aku ni,herm so this is i share about all the sad moment in BOF. sebenarnye aku hampir nak keluarkan air mata, tapi aku just touching jer lar dalam hati tgk part2 sedih ni, korunk perempuan mesti nangis giler2 kan? haha. so enjoy these picture, :)

1. Jan Di dapat red card,F4. mase ni, die cakap "go on, keep going" . siann giler kott
2. Jun Pyo macam nak cekik leher Jan Di, mase ni die tak percaye lagi kat Jan Di, huhu
3. JD, “You still don’t believe me, do you?” JP says, “I do, I believe you!” kasihan sgtt
4. mase ni Jan Di dapat tahu semua rahsia Min Ji. sampai hati kawan die jd camtu. terus kena slap dgn JD, haha
5. Jan Di lemas dekat pulau the New Caledonia. Jun Pyo tak pandai swim, at last Ji Hoo yg tolong JD, huhu
6. JD jual rice cracker, mase ni die rase sgt malu, sbb si President Kang yg sengaja nk hina dorang. sedih sgt2, huhu terus dapat roadkiss romantic katernyer, HAHA
7. JD sanggup tahan JP dr kena pukul dgn kerusi, sakitnyer mase ni ak rase, keluar lah sikit air mata tgk sacrifice JD, huaarrgghhh
8. mak Jan Di sanggup buat benda yg same kt dpan president kang, pasal nak balik duit tu. sedihh tgk, bila maruah hidup terpakse dan terdesak mcm family dorunk tu, huhu
9. JD terjatuh bnyk kali bila naik bukit ni, tmbh pulak angin kuat. seksa nyer dier, dgn tangan die sakit lg, huhu hati gua dah cair la weii, haha
10. baru JD dapat tahu, yg die xboleh swimming lagi. Ji Hoo sgt perihatin mase nii, hukhuk
11. setelah setahun tak jumpe, JP “Do you have more to say?” JD “Do you really mean it?”
JP “What do you want? You can’t be expecting me to say, ‘I’m sorry, forgive me, I’ll go back soon so wait for me,’ could you?” kejam gile JP !!!
12. JP bgtahu, ad sesuatu yg nak die ckap dkat JD. tapi dia pergi tarik tgn Jae Kyung, sampai hati JP, hukhuk
13. “You ill-bred, audacious girl…!” kurang hajar punyer Kang, JP terus tahan JD dari kena tampar, woahhh
14. Ji Hoo terus peluk JD drpd terasa tgk JP kissing dgn Jae Kyung. sungguh annoying okay JP ni !sanggup buat camtuu
15. necklace JD terjatuh, terus die terjun dalam kolam, then JP dtg slmatkan die. surprisingly JD terkejut yg JP dah pndai berenang, weeeee
16. parents JD nak pergi Seoul, carik kerja dekat sane, sbb tak nak mmbebankan anak2 dorunk, sgt touching kot mase ni, hukhuk
17. “I haven’t behaved in such a wrong manner that I deserve those words.” bongkak betul president kang ni, sampah !!!
18. JD kena halau, rumah die kena robohkan. sanggup die nak tidur tepi lorong2 cenggini, hoho nasib baik tak de pape bnde buruk berlaku kan,
19. Yi Jung mase ni baru tahu, yg selame ni Eun Jae bercinta dengan abg dier, patah hati YJ
20. first time tgk JH sedih mcm ni, sbb grandpha bg die cincin kahwin mak die. tersentuh hati JH mase ni, gua mcm nk nangis baii
21. "I’m sorry for pretending not to know. I’m not usually like that, but I was a little cowardly with you." JK ni plastic laa kdg2, kan kan
22. JD sgt terasa bile JK sruh pilih baju mane yg lawa, how la touching2 nih, hehe
23. mase ni JH nak cakap "I love you" dkat JD, tapi sedih JD tertidur, hehe
24. grandpha lukiskan semua memory utk cucu die JH, kononnye if dia dah mati awal dr JH, ini sbgai kenangan terindah utk die dgn family die, huhu
25. part yang paling sedih tahap gaban la, bila JD ckap “After I fell for you, I’d always wished you were a normal man with no relation to Shinhwa. I’m sorry, Gu Jun-pyo, for not keeping my promise. I’m really sorry.”
26. Goo Jun Hee baru dapat tahu yg ayah die masih hidup lg, and die sakit hati dgn mak die, “I don’t even want to call you mother. How could a person go that far?”
27. JH “I don’t know when it started either. But now, I can’t be without you.” sad and sweet laah !!
28. first time nmpak President Kang menangis, ada jugak perasaan org tua nih !! haha
29. JD “Gu Jun-pyo, do you hear me? I lied to you again. To me, you’re always just Gu Jun-pyo. You’re the dummy Gu Jun-pyo who likes the unpretty, poor, nameless me. So wake up. Wake up, Gu Jun-pyo.” touching wei mase ni, huahuha
30. Jang Yu Mi. perempuan ni sgt murahan bg aku, haha suke ambil kesempatan ! dushh
31. JH ajak JD masuk bilik JP, tapi dorunk nmpk Jang Yu Mi dgn JP dah tertidur, sgt menyampah! lalu JH cube tenangkan dan bri smngt kat JD !
32. JD sgt cantik mlm tu, dan die cube utk kali yg terakhirnye nk ingtkn kmbali ttg necklace tu. tapi JP tak ingt langsung, last chance. JD terus campak dalam kolam, and JD tanye lagi, "Say my name". JP tak jawab, slow2 JD kebelakang kolam, and jatuhkan dirinye mcm papan, hehe.
33. JD “You’re hardly afraid of anything in this world, yet you shake in fear over a bug. You’re an idiot who thinks it’s better to get all your ribs bashed in than see one of your girl’s fingers break. You’re a dummy who can’t tell the difference between the words privacy and pride, who insists like a train that swallowed its heart that the 38th Strategy [of ancient China] is running away [it's the 36th]. You say you hate kids, but you want to be a devoted father who watches the stars with your son. You’re a lonely person with a lot of love.” lagi menangis weiii

p/s: kau org semua nak tahu tak, 33 scene ni yang membuatkan aku rase mcm dalam filem ni wei, over ya allz, HAHA. taklah, yg berjaye buat aku nangis kot, kikih. *maluuu so, next movie please!! citer korea ap lg best hah ? hehe

Sunday, September 18, 2011

its the WPD !

hari ahad 18 september 2011, adalah hari keamanan sedunia. di pekan, pahang. kau tahu atau tidak? kau kesah atau tidak? ini bukan demokrasi bersih 3.0 dengan memakai baju putih sesuci-suci nyew tapi ini untuk membuktikan, mengekspresikan diri kami, dan juga untuk membuktikan dimata dunia nii, bahawa kami sayangkan keamana dunia. that's world peace day !

aktiviti program WPD ni, we need to strike a pose & freeze in the name of peace, love & global citizenship for 7 minutes. when the wisel is blow. mudah kan? tapi sangat penat lah kalau kite pose yg sgt melampau, rilex2 sudah. but, kalau nk dpat perhatian or we called publicity, we should be extraordinary. what is the interesting is, the one student wearing a MJ suite, and pose the style sgt2lah same seperti MJ. he become famous amous di sity. haha
video
tak masuk tb pon xper, tapi press dtg tadi. sebab program td dirasmikan oleh the deputy minister 2, MOHE YB Dato Saifuddin bin Abdullah. i'm not sure it's right or not. yang bestnye, YB pun join skali buat freeze ni. thats amazing guys!

at last, we go to open house 1 malaysia at taman tasik tun abdul razak, pekan. gerai makanan sampai ke 70! boleh kenyang satu hari, haha. seronoknyer, saye dapat makan laksa pahang dan juge cendol pahang. very the delicious okay! lepas ni nak try makan ikan patinn lar. dorang cakap sedapp, hehe jum3.

p/s: today is emma's birthday! as i wish, am the first and the last person

Sunday, September 11, 2011

i'm not extinct !


i've been SUPER busy here at universitu! UGH! Lots of stress and tons of stuff to tell you about!
right now i'm taking a mini break to let you all know that i'm being forced by my busyness and focuss to hide out and that i miss all of you! heheh
i promise to get back into posting and commenting over the weekend, yay!
happy monday everyone! :D

p/s: sorry I've been 'extinct' for the past 10days !