no right click

Thursday, November 03, 2011

road to ppm '11

last thursday, i have been invited to join early with my senior orator to make a registration for debate PPM competition so called prime minister cup. luckily, the venue is just nearly to my home at UIAM gombak. and proud to be some of them, because this is my first journey in the arena of debate. well, im just the researcher team only, so dont too over react okay, hehe.

pertama sekali nak cakap, mereka seperti sebuah keluarga yang sgt besar, pabila ditemukan di dalam satu perlawanan. faham tak keakraban mereka mcm mana, its looks like abg adek kakak dalam satu family lah. saling kenal mengenali. this is the best part dimana saya sgt culture shock sebentar.

dalam 24 ipta dipertandingkan. namun perjuangan sehinggalah ke peringkat suku akhir. well congratulation to all my senior. good achievement and very impressive with their style and the spirit among of them. biasalah, semua org nak menang bila bertanding kan, tapi dah adat dalam pertandingan. so itu semua lumrah alam. kan kan.

pengalaman mengikuti debat di peringkat universiti:
1. sangat lah berbeza daripada zaman sekolah.
2. berfakta, berilmu dan bergaya
3. kematangan untuk berfikir, idea dan cara pengucapan
4. semangat dan juga sifat untuk lebih berani
5. ukhwah terbina dan terjalin sesama mereka

mungkin bakat atau minat orang akan cakap kan, tapi bukan bagi saya, sebab passion itu sudah hadir dari zaman kecik lagi, hehe :)

just share the moment at the debate arena of the prime minister cup at IIUM last week:

1st day dah jumpa Datin lahh, hehe
she's our great and superb LO, hye kak laili :)
with senior :)
barisan alumni yg semuanya cool n sporting habis lahh, hehe
perfect moment !
the debaters kak aishah, abg adam n abg qusyai. congrats for the top10 bestspeaker
model sambilan, tak berbayar yer. hehe
looks like family :)
enjoy last day with kak syu yg sportingg with min n aida :)

the end.selama 6 hari berada di UIAM, habis semua kerja2 n assignment ak bercuti bersama-sama. mase tu nak nangis dahh, harhar. then, the deadline is besok. mmg menggelabah habis aku minggu ni, semua tak cukup tangan lah katakan. haa baru rase nikmat cuti itu mcm mane, ye dak? okay gtg, bnyk perkara penting yg harus diselesaikan. happy holls everyone !!!

p/s: next post nak cerita pasal makanan lar, tgk gmbr2 ni balek, terus lapar lar, HAHA

Post a Comment