no right click

Monday, November 07, 2011

ayam penyet-AP ?

kenapa mesti penyet hah? herm, sebenarnya..ni sambungan dr entry minggu lepas. fokus utama sebab LAPAR ! kau faham maksud LAPAR tu apa? dengan melihat gambar2 makanan, boleh menaikkan nafsu LAPAR itu sendiri. jadi, setelah menafsir entry dulu tuu, terus membuat kan aku LAPAR dan ingin cerita pasal makanan. *eh ini mmg hobi aku, fyi

okay, masa hari2 terakhir di PPM, kami meronggeng bersama-sama kak syu, kak aida dan juga min. wee seronok ad driver nih, hehe. aktiviti wajib adalah mencari kedai makanan. almaklumlah, kami tak dihidangkan makanan2 free mcm pendebat semua tuh, haha.

first, bila masuk kedai ni, mcm tak tahu ape jer makan apa. sbb selalu dgr jer org makan kat sini. penyet penyet laa...mungkin semua makanan kat sini dorunk penyet2 kan kot, HAHA. so why not we try right?
kak aida with the menu *glurp
1. tahu tempe penyet (fried bean curd)
2. telur, tempe & tahu penyet (egg, fermented bean curd)
3. AP ayam penyet (smashed chicken)
4. terong penyet(fried eggplant)
muka kenyangg niii, tgk bahgia kan dorunk, hehe
ini pula muka org tgh lapar? haha
ini dia min, dia sgt mengidam utk ke tutti frutti, haha *feel the picture
pilih diantara 3 ni, muke plg taksub ? haha

overall, makanan kat kedai ayam penyet AP ni mcm tak sesuai utk ak jer. bukan tak suka, maybe utk diet ker or just alas perut boleh la lepak makan sini. sbb aku makan pun tak habis ok. mungkin sbb aku tak amek ayam penyet yg special tu kott? haha. tapi yang pasti harga dia sgt okay dan berpatutan. takdelah mahal sgt.

p/s: mengidam pavlova cake laa. anybody wannna treat me ? hehe

Post a Comment