no right click

Tuesday, October 04, 2011

F.R.I.E.N.D.S

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

lagu Sahabat ni semua org tahu, kisahkan tentang perpisahan dgn seorang sahabat kan. mcm satu luahan perasaan yg biasanya akan berlaku apabila sahabat atau best friends or so called bff kita berjauhan drpd kita. rasa rindu yg mendalam, rasa kesal kerana berjauhan dan rasa setia sgt menunggu diluahkan dlm lagu ni dengan terus terang tanpa menggunakan perlambangan dan simbolik. then, menjadikan lagu ini senang utk melekat di jiwa pendengar, bukan? cuma pd bahagian korus, penulis lirik ni cuba menggambarkan keadaan yg tak pernah berubah dlm dirinya dan tak dpat lakukan bersendirian dalam bait “Kau tahu ku tak bisa, Beranjak terbang dan melayang, tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah.” kan kan kan. perasaan mase ni down sgt2 kott.

apa2 pun, aku just berpegang dgn mesej lagu ini… hargailah setiap saat bersama sahabat dan tidak perlu kesal seandainya masa mencemburui anda berdua dan menghalang untuk bersama lagi. saye sayang sahabat2 saye, sebagaimana saye menyayangi setiap pembaca blog AIZAT ni juga, hehe korunk macam mane pulak? *mintak penampar 10x

p/s: dah ucapkan kata2 sayang buat sahabat anda? ucapkanlah hari ini selagi sahabat andamasih lagi hidup! usah simpan untuk diluahkan pada hari esok yang masih belum pasti :)


Post a Comment