no right click

Saturday, August 20, 2011

behind the village II

pada awal tahun 2010, rumah ini dibina, tapi tak siap2 lg masa tu. sebenarnye nak cerite mcm mane rumah ni diconstructkan and siapa Ir and contractor yg turut membantu. tapi saya dah lupa lah pulak, hows laar aku ni. erm, tujuan rumah ni dibina kerana untuk menggantikan kampung lama yg sudah usang yang berada di tanjung karang. kampung tu sgt lawa dan cantik lg sebenarnya, tapi apakan daya, bnyk sgt kes2 pencurian berlaku. kesian nenek saya dduk sorang2 kat kg dulu.

so, sekarang nenek dah tak dduk sorang2 lagi dah kat kg tu, nnek boleh duduk sini. tapi nnek takder teman. so rumah ni dah jadi rumah agam dah, haha. terletak di ijok, kg parit mahang. inilah rumah saya cehh rumah keluarga saya yang kedua laa! so raya ni, dijemputlah semua dtg yer, mana yg dekat2 n tahu tuu, dtg jer.kih3
fully design and style comes from my my dad, and ayah saya lah ir dan juga kontraktor utk rumah ini, hhehe. the most interesting part is dekat tgh2 tu ad kolam. not sure nak buat kolam ikan atau pon kolam mandi. haha best lg kolam ikan kann,hehe. insyaAllah siap pada akhir bulan ni jugak.aminnn

p/s: saya baru dapat rasa bilik sendiri, tandas sendiri, almari sendiri, dan ada penghawa dingin sendiri!!!

Post a Comment