no right click

Monday, July 25, 2011

the aboriginal life

1. melihat cara kehidupan mereka yang sangat janggal daripada kita. maklumlah dah nama nya org asli. panggilan nama mereka macam2 ada. ranny, riki dsb. tapi mereka masih manusia sama dgn kita. cuma mereka ni mcm tak kenal apa erti agama rasmi, but sometimes ad yang certain tu ingin tahu dan minat agama islam kita ni. dan pada akhir program, kami dapat mengislamkan seorang drpd warga penduduk org asli di gombak ni. dgn kerjasamaJAKIM, JAIS, PEPIAS dsb.

2. kalau kita org melayu suka dgn kucing. tapi mereka suka pada anjing. sila percaya haiwan peliharaan mereka adalah anjing. mereka dah biasa hidup dengan binatang ni, smpai siap bermain bersama2 di waktu petang, malah tidur serumah juga. takut tak dengar? jadi persiapkan diri utk dtg disini ya, menjerit2 manusia normal ni.kah3

3. melihatkan anak2 org asli pulang menaiki bas. mereka mempunyai semangat dan tujuan hidup. anak2 mereka disekolahkan dgn didikan dari tadika lg sehinggalah ke sekolah menengah. mereka mahu belajar dan hidup seperti manusia lain juga. dan mereka memiliki satu hobi yg sgt unik di setiap rumah. ad yg menjaga motor, membuat sesumpit dsb. jgn terkejut, mereka juga bercita-cita tinggi okay.

p/s: pengalaman yg sgt seronok bersama mereka. eh, malam tu ad org kena histeria, takut giler aku nak tidor kat kawasan org asli ni!! kau berani? haha

Post a Comment