no right click

Thursday, May 12, 2011

thank you Allah.

hari ini saya sangat seronok dan sangat bahagia bersama-sama sahabat handai saya. syukur alhamdulillah, Allah pertemukan kembali kita di saat yang mengizinkan. sesungguhnya memang tidak dapat aku sangka dengan nikmat yang Allah berikan,akhirnya dapat teruntai satu jiwa dan kasih bersama mereka. masyaAllah hidup di dunia memang indah. betapa agongnya ya Allah kerana memiliki kuasa yang yang maha pemurah dan lagi maha penyayang. aku tidak menduga ujian yang selama ini kau berikan kepada umat-umatnya bukanlah satu ukuran mahupun pendekatan untuk manusia ke jalan Allah.tapi kita tak boleh lalai di jalan Allah. ingat yang paling dekat itu adalah mati. jadi, umat yang pandai dan bijak adalah manusia yang sentiasa mengingati mati.

manusia yang betul-betul beriman dan beramal soleh, insyaAllah akan sentiasa berada didalam golongan-Nya. doa dan zikir menjadi ingatan diriku kepada mu ya Allah yang sememangnya akui hamba-hamba mu ini kerdil dan hina disisimu juga yang sentisa alpa dengan keduniaan dan yang sentiasa mengejar duniawi. mohon darimu hidayah dan sinar dalam kehidupan ini untuk terus beribadah ddengan mengingatimu yang satu. semoga kau memakbulkan doa-doa manusia ini ya Allah.

p/s: hati manusia ini berbisik, Allah adalah tuhan sekalian alam yang sentiasa ingin memberi ujian-Nya kepada sesiapapun tidak mengira usia mahupun jantina di dunia dan di akhirat.

Post a Comment