no right click

Saturday, May 28, 2011

grooming for guys !

siapa pernah masuk or pergi ke smt ert (sekolah menengah teknik ekonomi rumah tangga) di setapak, kl? sila angkat tangan macam saya yer, haha. okay mengarut jer pagi2 nih. eh korunk penah masuk kann? what is the first main setting in your mind when talking about ert ?

1. sekolah yg rmai perempuan.
2. sekolah yg sikit lelaki.
3. sekolah yg sangat lawa dan cantik (cikgu ngan pelajar pun sama)
4. sekolah yg ceria dan tak banyak sampah

haha just sharing, last 2years i have attend in KAT debate competition at smt ert setapak kl. w
e just won at the first quarter and lost with tecsha at semi final. okay whatever, i hate it. erm at the end of the closing ceremony, i with my teammates debater group and coach too, got a chance
to have grooming test. although, yg kelakar nye die ckap, "especially guys okay". wahh, stop and
stare sekejap, HAHA.

1. deodorant
wajib bagi lelaki pakai tiap2 hari slpas mandi. kau jgn tak pkai okay, bau hangit kot klau kau dah berpeluh satu hari, haha. dan org lain sllu akn perasan, laki ni xpkai rupanya,hahah

2. toothpaste and tooth brush
tiap-tiap hari mestilah dengan gigi putih mcm aku nih, hahaha kan bila kau senyum dgn gigi putih nmpk hnsem, even gigi kau jongang ke berterabur ker kann. asalkan, tetap puteh yaw!

3. skin care (moisturiser, toner, facial wash )
ahha kdg2 bndi ni rmai laki xsuka kann. alah asalkan korunk beli jer ap2 pencuci muka, tp jgn pilih wanita punya okayy. although, yg ad mslah pimples2 tuh, kne beli specific sikit keh.


4. shaver
hoi jambang-jambang tu kena lah smart2 sikit beb. kau bygkan klau muke penuh dgn bulu2 semua tuh. haha takut kot nak tgk. seram mcm bangla tuuh, hahah aku tak sanggup nak dekat !

5. hair care
rambut lelaki kan mahkota. so take care as well as crown2 mcm diraja. mmg wajib shampoo rambut at lest 3x semingggu, lgi bgus tiap2 hari, hehe. okay sentiasa jaga rambut anda !

6. perfume or body mist
benda yg sangat wajib bagi semua lelaki. klau nk pegi kerja kenalah wangi2 lebih kann, ahah barulah semua selesa kerja or berurusan dgn kiat2 nih,hehe lain laah klau perempuan kann, nak cover line lattew, HAHA

7. lip care
hoho ini bukan lipstick yaw! ini lip care utk basahkan bibir anda, taknak nmpk kering giler laah. eh artis lelaki skrng rmai pkai tauk.huhu tapi, bukan untuk sexy kan bibir anda mcm justin birbir, hahah

p/s: the body shop is my favourite health store okayy! siap ade membership card lagii, hehe

Post a Comment