no right click

Tuesday, May 31, 2011

the diary of a matrix kid.

minggu pertama budak baru masuk kolej, apa lagi semangat belajar sampai pkul 12 lebih, hehe. dan semangat itu ditambahkan lagi dgn lampu meja study bersama-sama dgn rakan nya sharif. namapk tak kami study smart ni? berkongsi bersama-sama,HAHA
seterusnya, budak baru ni bosan dduk dalam kolej, lalu dtg seorang classmate nya yg bernama hafiz, ajak balik rumah sama-sama. ohh masa ni sgt2 terharu, terus dpat kwan dari KL yg baik and happy go lucky,hehe
dan lagi, balik bersama-sama kawan lama nya semasa menuntut di sekolah menengah teknik dahulu. dia nya yang berkaca mata dan tampan lagi iaitu iyad dan luqman. kiterkan bff,hehehe
seterusnya selama 3 bulan di sana, mendudukinya ujian pertengahan semester. buat pertama kalinya ahli2 dorm bergabung dan membuat ulangkaji serta bersepahkan dorm bersama selama seminggu,HAHA
pada awal bulan lapan, dia sgt bertuah kerana dianugerahkan shabat2 sperjuangan yg baik-baik belaka kerana ap, mereka menyambut hari ulang tahun nya yang ke-18. sungguhpun bertuah lah dia kerana di prank kan jugak pada akhirnya. kesian, stelah 2tahun tidak kena musibah sebegitu. tapi, dia rasa happening sgt sbab mereka semua ingat dia,hehe

ada yang menyeronokkan dia, dengan ada nya english festival di kolej. apa yang seronok adlah ada debate competition among practicum. so nowander lah dia ni mesti nak masuk pertandingan yang bercakap2 depan org ramai. dia sgt suka okay. dan akhirnya, dia berjaya mnjadi juara keseluruhan dan juga best speaker,haha. dia sgt teruja dan tak sangka sgt2, hehe
erm, saat subjek coco dipupuskan, dia telah belajar mengorganisasi satu projek iaitu perlawanan futsal. ohh tidak sangka kita hebat okay. dan ap yg membanggakan, pensyarah koko puji kelas dia,hehe. agak terharu kerana pensyarah yg disayanginya itu.
lagi meriahnya, semester 1 dia dihabiskan dgn berBBQ bersama practicumnya. ini adlah yg sgt seronok, pabila parcticum dia adlh class yg plg havoc sekali dlam kolej,HAHA. masa ni semua happening giler lah, smpi pkul 12 lbih lagi. mcm berparti liar, katanya.
dan sebelum bermulanya peperiksaan semester program matrikulasi (PSPM 1), dia menyambut hari tahun baru 2011 bersama-sama tuan pengrah yg comel itu, hehe. pada masa ini, dia membawa pengaruh GLEE terhadap kawan sekelasnya, hee die suka, HAHA

setelah tamat semsester 1, dia bercuti selama seminggu bersama-sama lagi sahabat handai nya yg terdiri drpd atira, adila, diana dan hafiz. percutian 3hari 2malam yang sgt indah kerana kehadiran org johor disana. bermandi-manda di ulu yam, melawat dunia i-city dan melawat midvalley mall. hehehe percutian yg amat tidak boleh dilupakan oleh dia.

semester 2 telah bermula, semangat cuti sentiasa dihati. tapi hidup mesti diteruskan. dia belajar membuat eksperimen kimia yg agak lah best dan juga ber grouping-grouping nih. so teamwork adlah yg sgt pnting semasa di semester 2 ini kerana practicum telah pun berpisah kepada 2 class, huhu
lagi seronok, subjek engineering ini ditambahkan lagi dgn class praktikal di makmal kejuruteraan. dia belajar mcm-mcm mengenai basics seperti plastering batu bata, simen dan kayu. dia seakan buruh kasar gitu, haha
seterusnya, dia diberi peluang untuk menjadi pelayan yg terhormat utk tuan pengarah kolej yg sgt comel dan segak semasa majlis persaraan beliau. dan dia sgt bertuah kerana dpat mencium tgn pengarah yg baru buat pertama kalinya, hahah
apa yang bestnya lagi, dia sgt aktif dalam club rukun negara. dan dapat mengisi pengalaman dia bersam ahli2 club nya utk melawat ke muzium negeri johor. lawa kan muzium tu. eh istana laah.
tambahan lagi, dia merangkap penolong setiausaha club itu, dan dapat membuat satu aktiviti bersama ahli club, untuk membantu mangsa banjir di johor pada bulan yg lalu bersama-sama YB daerah tersebut dan juga ahli-ahli kampung. pengalaman dia sebagai seorang sukarelawan telah mmbantu dia utk lebih giat aktif dlam bidang ini. lagipun, dia minat sgt. hehehe
dia juga berkesempatan utk bertanding dalam minggu kokurikulum kolej buat kali ke-2. dia telah memasuki pertandingan explorace dan dia telah menang sebagai juara keseluruhan. dia sgt seronok dan gembira kerana dia tak pandai makan cili dengan roti,haha
lagi best, dia telah mengajak kawan2 nya makan BBQ Chicken kerana dia mendapat baucher yg sgt lumayan. dan yg kelakarnya, kawan dia paus menamakan bbq as bff iaitu boyfriendforever, HAHA. kawan dia sgt sengal kan,haha
lagi havoc, apabila dia telah dianugerahkan sebagai KING of the night semasa makan malam dinamika utk penilaian terakhir. dia sgt suka dan sedikit bangga kerana mempunyai kawan2 yg havoc mcm dia. dia sgt terharu tau, haha
dan pada esoknya, dia telah mndpat amanat utk menjadi pengerusi majlis bagi mkan malam dinamika yg bertema raja sehari. dia sgt bersyukur krn atas kepercayaan yg diberi, dia berjaya mngendali majlis itu dgn jayanya, hehe. ini juga pengalaman dia sebagai MC di kolej. hehe
dan untuk akhirnya, majlis rasmi kolej disambut bersama pengarah kolej yg baru yang sgt cool melayu nya, haha. dia berhasrat utk mndpatkan lagi best dress, tetapi syg tiada pulak anugerah itu. dia barulah nak perasan naik atas pentas bersama dgn seseorang yg dia suka,hehe
lastly, pada malam terakhir berada dikolej, dia telah membuat satu parti kecil dan tidaklah liar sgt bersama bff dia yang terdiri dari shafik, anuar, fakhril. dan dia telah menyayikan lagu happy birthday to me utk hari ulang tahun shafik. sgt kenangan terindah bersama mereka.

pada hari terakhir, dia sgt tidak suka akan perpisahan ini. hehe lagu Aizat sentiasa didengari smbil melihat video lagu teman yg diberi. dia menangis dalam kereta, kerana dia tidak sempat utk berjumpa dgn kawan2 yg dia telah mmbuat dosa kpd mereka. dia ingin meminta maaf, cuma dia mmpu utk mnghantar pesanan ringkas sahaja. harap semuanya ikhlas mnerima dan pmergian dia drpd hidup mereka. hahaha

p/s: nowander, when he recall back, he miss you all laah!! (when is our vocation hah? PD!!!)

Post a Comment