no right click

Sunday, May 08, 2011

its really CUN !

Bila Hero Kampung jumpe awek glamour! mmg kelakar bile tgk trailer Filem Cun lakonan Remy Ishak dan Maya Karin ni.haa,dorunk kann tgh bercinta kann2.hhahah tergossip plak.okay nak bgtahu,aku baru je langgan astro first,sumpah best!48jam tgk sampai puas.
Filem CUN, a must watch film for this year! aha, jalan citer filem Cun ni agak stereotaip, but thats why people enjoy watching them! Luna, mrupekan seorang artis popular eh host meletop yg popular and hott gituu, tlah lari drpd hiruk piruk kota ke sbuah kg di pndlamn Kedah dgn PA dier,Tom. then,Luna jumpe dgn jejake kg, Atan, pastu mulalah kisah suke duke between of them. pendek kan sinopsis ni? okay jgn marah, bace sinopsis penuh filem CUN nih.

Sweet, sangat sweet. Bygkan jejaka kampung bercinta dgn gadis bandar. eh bukan gmbr diatas nih,ini cume nmpk comel jeh.HAHA. Remy Ishak & Maya Karin bjaye mbawa watak masing2 sbgai psngan yg dtg drpd 2 dunia bbeza, tp dorunk tlah mjumpai bnyk prsamaan di antre mereka. Lakonan yg sgt bkesan terutama babak dlam parit air tuh, bile Maya Karin tertusuk duri ikan keli then Remy Ishak ambil jari Maya Karin and pgi sedut bisa ikan keli tersebut. Apa lagi, tak keruan penonton dibuatnya. Sweet sangat2!HEHE

Paling tabik spring pd Kartina Aziz yg mmbwa watak Tok Chah. Seriously, bila tibe babak2 sedih, Kartina Aziz membawe watak tsebut dgn pnuh emosi. Timbul jugak rase sebak giler2 dlam hati, eh 2 ad taman dalam hati pulak. Sbgai seorang nenek, Tok Chah nii bnyak mmberikan nasihat kpd Atan supaya merebut balek cinta Luna dgn bsikap lbih gentleman. awwhh!

Pastu, watak sampingan Bedah Tonggek & Eton Gebu ni agak clishe sgt2,HAHA. Kedua2 wanita ni diglarkan sbgai ahli mesyuarat tingkap. tersangat2 laah busybody and suke jage tepi kain org lain, dorunk ni suke kat Atan. Tapi, khadiran Luna yg super gorgeous nih tlah mengugat reputasi mereka. kesiann,haha.

Overall, filem Cun mmg seronok ditonton seisi keluarga. Jln citernya agk ringkas & mudah, tp kehadiran plakon2 yg sgt bbakat brjya memantapkan filem Cun nih. offcorse yg dduk kat bandar ni, da lme xbalek kg.so apa lagi,pergi tgk then balek kg.best best!!

p/s: lepas ni nak layan citer Hikayat Merong Mahawangsa pulak,hehe.astro first mmg murah giler laah kann!

Post a Comment