no right click

Wednesday, February 02, 2011

IKEA - where the Kamprad grew up ?

siape yg selalu tengok TV mesti taw lama daah, sekarang IKEA dah ada iklan dalam TV, 2 orang makcik lari sana sini teruja tengok perabot2 IKEA.hahaha.rasenya ramai yg dah tau kot yg IKEA ni bukan sekadar mall jual perabot jeh. tapi,dkat tingkat atas ad satu restaurant, eh foodcourt actually, but bukan yg mcm ad bnyk2 kedai makan tuh mcm dkat mall lain, tapi ni mmg under IKEA. dkat sini memang xpnah lengang,always pnuh dgn manusia2, and most of them mesti makan Swedish Meatballs. best sangat ke bebola daging sampai ada yang sanggup datang jauh2 sebab nak makan dekat sini?


Chicken Wing ni pun sedap jugak. Ada set 2 piece / 5 piece. Lagi satu favourite aku & food yang popular dekat IKEA ni, Daim Cake. Basically almond chocolate cake. Tapi dengan harga dia RM4.90 1 piece, memang tak rugi korang try. Sedap giler!!


slurrrppp..teringat rasa meatballs ni dalam mulut.sedap2. Swedish Meatballs ni korang boleh pilih nak set 5/10/15 biji, kalau nak try2 set 10 sesuai la, tak sikit & tak banyak sangat.makan 5 pun dah boleh kenyang sebenarnya sebab size meatball dier besar, tapi korang akan rasa nak makan lagi sebab sedap.harga 1 meatball = Rm1.


nampak tak mcm ad kaler itam merah2 tu.tu bukan sambal yeah. Swedish Meatballs ni diserve dengan Gravy & Jam & Fries.gravy biasanya dia letakkan banyak2.mmg best kalau meatballs tu korang dip2 kan dalam gravy & jam.kena try sendiri baru tau rasa dia macamana.

p/s: huhu.aku pulak yang rasa lapar tengok gambar2 ni sambil tulis entry.ish,Jom2 IKEA..

Post a Comment