no right click

Monday, February 14, 2011

ber'cikong'ing ?

klau korunk dtg ke Johor, selain drpd mencube Nasi Bariyani, Mi Bandung dan Otak-otak, why not uolls cube pule Cikong.actually ini adlah aktviti harian i.makan2 smpi kenyang bile lapar.
so,slps hbis class,perot mengidam mcm nk mngandung,HAHA
sbb teringin nak mkan CIKONG.eh mkan ker minum ea..erm,you know what is CIKONG ??

Cikong ni merupakan sejenis minuman xsilap, yg aku rase hanye ad di Johor sbab dkat negeri lain aku xpenah nmpak Cikong. care sebut Cikong senang jek (Ci + Kong). aku sendiri xtaw knp org panggil Cikong.explain me..
khasiat air Cikong:
air Cikong ni merupakan air yg dicampur dengan buah-buahan sprti laici, barli, kelapa, kacang dan sbgainye. maybe its sound like Laici Kang dkat tempat lain kann. entah2 sme kot sbb aku xprnah cube Laici Kang. bunyi pun dekat2 same kann.

rasanye? Peww! Ade rase manis, masam dan rasa buah2an. harganye pun xdelah mahal sgt kann. 2hinggit jek ikut kedai ni. Kalau di Pontian, Air Cikong paling sedap pada pendapat aku terdapat di sebuah gerai berdekatan dgn tambak blkang maybank tu.heheh
plus dgn hidangan satay2 lg.berkilat2 boleh,woah
ohhh nikmatnya cikong nie.hehe
ini muke lapar lagi bole
inilah tambak,blkg tu ad singapore tau!nmpak x?

p/s: tajuk entry kali ini mmg USA sgt,haha. btw,thanks fazliana and iznie for the day.uolls sume kene try okay.CIKONG ni sgt marvellous!!

Post a Comment