no right click

Friday, February 18, 2011

any fool can make a rule !!

helllo readers, today i rse mcm nk muntah dan meluat sgt dgn ceramah tadi. actlly,bukan ceramah pon,mcm taklimat msuk sekolah rendah pulak.HAHA
mmg menggangu kententeraman jiwa utk qado' tidur2 yg tlpas.err

ini je yang sempat i hfal,ceh poyo je lebih ni

1. setiap pelajar bertanggungjawab menepati masa ketika menghadiri kuliah, tutoran, amali dan kokurikulum dan semua aktiviti rasmi kolej.

2. kelewatan lebih daripada 10 minit dari bermulanya kuliah, tutoran, amali dan kokurikulum dikira tidak hadir bagi kuliah berkenaan.

3. semua pelajar dikehendaki pada setiap masa membawa dan mempamerkan kad pelajar yang dikeluarkan oleh pihak kolej semasa berada di dalam kolej.



1. amaran
2. denda tidak lebih daripada lima ratus ringgit (RM500)
3. penggantungan daripada menggunakan apa-apa atau kesemua kemudahan-kemudahan kolej selama tempoh yang ditentukan
4. penggantungan daripada mengikut kursus pengajian di kolej selama tempoh yang ditentukan
5. penghalangan daripada menduduki sebahagian atau kesuluruhan peperiksaan di kolej
6. penyingkiran daripada mana-mana bahagian kolej selama tempoh yang ditentukan
7. pembuangan daripada kolej oleh pihak berkuasa tatatertib

okay the question is, kenapa pihak kolej nak tambah2 kan lagi akta174 ni?mentang2 kerajaan skrng xde duet kan.opss bukan i cakap, PPHEP yg cakap.sebenarnya i rimas sgt dgn bende2 remeh-temeh ni,sume dah besar kann.so alert saje laah kann.dah mcm budak sekolah rendah boleh.aku ni student matrics PST okay!!

p/s: tomorrow, i ade misi untuk membantu mangsa-mangsa banjir di batu pahat,Johor.woah my first time buat kerja2 amal ni.harap2 dpat masuk tv3 ke xpon astro Awani kann.HAHA

Post a Comment