no right click

Tuesday, January 18, 2011

a man

L : LAGAK
lelaki adlah kaum yg dilahirkan dgn LAGAK dan pnuh gaya.mudahnya lelaki suke menonjolkan dirinya dikhalayak ramai sbgai seorng yg hebat dan istimewa compare dgn kaum hawa yg selalunya lebih low-profile.if u all tak percaye, cube u all lihat kekawan lelaki sekeliling u all. lelaki sejati sememangnya eksen kann!!

E : EGO
lelaki mrupakan kaum yg sgt EGO.dah puas dgn LAGAK, kite citer bab yg mmg tak silap lagi milik sorang lelaki.keEGOan yg tinggi hadir dlam jiwe lelaki krn sifat smula jadi llki yg ingin dilihat sbgai hebat dan berbeza.jgn marah klau si lelaki EGO kerana itulah lelaki beb!

L : LEMAH
lelaki nmpak mcm hebat tetapi LEMAH pd kaum hawa.ini dah mmg jdi fakta dlam diari kehidupan.psal tulah selalunya insan yg berpasangan mmg risau bile si lelaki mula rambang mate dgn si jelita di sekeliling yg ad.kaum hawa bukan stakat mampu memporakperandakan dunia lelaki,ttpi lelaki pon boleh diperhambakan kaum hawa jike keadaan memakse.you all pikirlah sendiri ye..

A : AZAM
lelaki adlah kaum yg pnuh AZAM dlam kehidupan.tak kisah drpd segi ap,tp lelaki mmg penuh dgn keAZAMan.tiap awal thun diari tahunan dah penuh dgn impian2 mreke.boleh dikatakan sume llaki punye impian yg inginkan psgan yg tercantik dan terhebat di mate rmai.sifat ini wujud krn lelaki itu punya LAGAK dan EGO yg sgt tinggi.tak mainlah dpat awek yg kureng dr yg lain..ini ayat biase pd lelaki!

K : KASAR
lelaki scre asasnya adlah seorng yg KASAR.mmg betul pun kan.klau dah namanye lelaki dah pasti lebih kasar drpd prmpuan.psal tu bile ad kaum hawa yg lbih kasar,rmai llaki yg rase geli geleman beb.kot namanyer prmpuan,kenalah sifatnya lmah lmbut dan feminin beb.ap class dpat awek yg kaki pukol dan berotot kental!!ngeri doe!

I : ILTIZAM
lelaki adlah kaum yg punya ILTIZAM dlam kehidupan.mksudnya llaki punya tekad yang hebat dlam mncapai impian.ini sdkit berbeza drpd AZAM kerana ILTIZAM disertai dgn tindakan dgn tekad yg tinggi.rmai llaki mencorakkan kehidupan dgn ILTIZAM yg terhebat agar pencapaiannya berbaloi utk dibanggakan bg mmenuhi LAGAK dan EGO dirinye.tak percaye,cube lihat keliling u all dan nilaikan laah sndri..


p/s: okay ini cuma fakta dari majalah saje.so ak rse zaman skrng bukan lg perigi mencari timba,but jgn laah jadi perigi mencari timba,HAHA.tujuan penulis sbnarnya nk share dgn masalah lelaki yg touching nowadays.guys,how can we fix it?

Post a Comment