no right click

Saturday, December 31, 2011

new year resolution

2011 goes by like a flash of lightning. every good and bad events are now left as memories. its now the time for each living human being on earth to close the 2011 book and start writing in a new book entitled 2012. its time to start new and make changes in the current life we're living in. with that, this is my New Year Intention:
  • hablumminallah hablumminnas
  • study for success, DL
  • iphone4 or galaxy s2 or torch
  • collection of dslr lens
  • acer ferrari or incredible J asus or mac pro
  • my own car
  • decorating my room
  • new collection with all my stuffs
  • save more in banking and credit card
  • proudkan ummi dan ayah
drop the last year into the silent limbo of the past. let it go, for it was imperfect, and thank God that it can go. so these are my ultimate must do and much achieve in 2012 to become a better person. cheers to 2011 and welcome 2012. with love AIZAT.

video

p/s: ohh ya, am celebrating my new year eve with this movie maybe and of course with my lovely calculus book, HAHA

Tuesday, December 20, 2011

fullstop


okay just short entry, it was like wordless wednesday maybe. so guys and girls, this is what i want to focus right now. my first final exam in the first semester of the first year. this week is the last week of lecture and next week is study week, and next two weeks is the final! okay lagi dua minggu. start countdown! hehe

p/s: goodluck to all degree student!!! just wish my luck of course in calculus, HAHA *scaryyyyyyyyy face
AIZAT banyak benda nak cerita, tunggu habis final okay! sorry to all bloggers <3

Sunday, December 11, 2011

the silent prodigy

terkadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi komen,
terkadang kita hanya perlu DIAM dalam menegur,
terkadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi nasihat,
terkadang kita hanya perlu DIAM dalam memprotes,
terkadang kita hanya perlu DIAM dalam persetujuan,

tapi...

biarlah DIAM kita mereka faham ertinya,
biarlah DIAM kita mereka terkesan maknanya,
biarlah DIAM kita mereka maklum maksudnya,
biarlah DIAM kita mereka terima tujuannya,

kerana...

DIAM kita mungkin disalah tafsir,
DIAM kita mungkin mengundang syak wasangka,
DIAM kita mungkin disilap diterjemah,
DIAM kita mungkin tidak membawa apa-apa maksud,

justeru itu...

jika kita merasakan DIAM itu terbaik, seharusnya kita DIAM,
namun seandainya DIAM kita bukanlah sesuatu yang bijak,
berkatalah sehingga mereka DIAM..

p/s: i'm used to remain silent, but it's not mean i'm a loser !

Wednesday, December 07, 2011

stick with you

video

p/s: the lyrics was very meanigful ! just like wordless wednesday ♥


Friday, December 02, 2011

ber'OmbakRindu'

hai blogger !!! entry khas kononya utk pembaca novel yg tegar. dolu2, mesti korang pnah baca novel yg bertajuk Ombak Rindu karya Fauziah Ashari kan? novel ni dulu famous giler kot. dan disbbkan tulah, novel ni di jadikan movie, katanyer.

aku dah lupa tahun bila aku baca novel ombak rindu nih. tp yg aku tahu, dah lama aku baca. Ombak Rindu adlah novel yg superb. tp, sambungannya yg pertama dan yg keduanya adalah a little bit sucks. ceritanya umpama cerita indon. kan?

tapi, adakah filem Ombak Rindu ni mcm cerita indon juga? erm sinopsis cerita ni boleh carik di google yer.haha

review sikit utk filem Ombak Rindu ni:

1. jalan cerita yang sgt menarik, dimana bagi aku ia lari dari adegan2 stereotaip yg selalu ditonjolkan dalam filem2 melayu yg mmbawa tema yg lebih kurang sama seperti Ombak Rindu ni

2. permulaan cerita yg sgt cliche dan beremosi, tak pe...perlu sabar dan layan filem ini smpai penghujungnya, hehe kerna bnyk pengajaran yg boleh dapat

3. hero filem yg sgt berpenganlaman bila membawa watak yg romantik. so aku rasa, meletakkan Aaron Aziz sebagai watak utama (Hariz) adalah pilihan yang not so bad. Ianya nice actually apabila hina menjadi suci akhirnya.

4. watak Izzah(maya karin) yg sgt mencabar, dimama hidupnya dibelenggu dgn kesedihan, namun berjaya dibawa sehingga penghabisan cerita ini. walaupun, nmpk muke maya mmg sgt kampung.

5. part mak hariz (azizah mahzan) sgt tidak sesuai dgn penampilan beliau dan umurnya bila permulaan cerita ditayangkan. harus potong sewajarnya ! HAHA

6. penampilan Lisa Surihani memegang watak Mila sgt menjadi apabila watak anatgonis dibawa dari permulaan cerita sehinggalah ke akhirnya. well congrats to her ! awesome sgt

7. Bront Palarae sebagai Mail kurang menonjol, tapi nilai dan juga watak yg dibawa boleh dicerap oleh semua penonton. nampak mcm kayu pun ada jugak dia ni, hehe

8. pemilihan lokasi yg sgt awesome seperti sawah di kedah dan juga penggambaran di cameron highland sepenuhnya. well Osman Ali kelahiran dr langkawi kan. nice scene actually

9. script dalam filem dan juga novel sgt berbeza dan tak sama. ini mmg satu kelemahan besar dlam pembawakan filem adaptasi seperti ini dan juga lagu OST yg agak kurang kena, kot la

10. banyak adegan yg beremosi dan lucu yg sgt mencuit hati, namun kebanyakan penonton ketawa berdahak2 sehinggakan rasa hilang sensitiviti dalam panggung tu, HAHA

super sweet ending !!!

p/s: wajib tonton cerita ni sebab diadaptasikan drpd novel yang bukan jiwang karat punyer ! HAHA

Monday, November 28, 2011

the new direction

Alhamdulillah, sedar tak sedar, kita sudah masuk dalam hari yang ketiga dalam bulan muharram tahun 1433 hijri. teringat kata-kata murabbi, bila tahun Islam baru bermula, itu tandanya buku amalan kita turut bermula dengan lembaran baru. maknanya, kita sentiasa ada peluang untuk suatu Hijrah tapi bukan bermakna kita lupakan lembaran lama yang pelrlu sentiasa kita sama-sama selidik untuk dimuhasabah :)

"tegurlah, bukan menghukum
sayangilah, bukan memfitnah
maafkanlah, bukan membenci
mudahkanlah, bukan menyusah"

p/s: never lose hope in Allah, struggle for the changes and make it real, inshaAllah. ukhwah fillah ya akhi wa ukhti - salam muharram dari AIZAT dan sekeluarga ♥

Wednesday, November 16, 2011

the obstacles

kadang-kadang kita kena sedar, hidup didunia ini tak selalunya indah, bukan? bila mana Allah memberikan kita sesuatu ujian yang mendatang, yang tak kita dugai, semua itu takdir dan lumrah alam. apa yang kita harus lakukan, sentiasa istiqomah dalam amalan. tak semua orang boleh menyedarkan seseorang manusia itu, tapi kita mampu untuk menyedarkan diri kita sendiri.

tertarik dengan sebuah hadith ini, insyaAllah sama-sama kita renungkan, walaupun kita pasti kita sudah memahami dan mengetahui, namun dengan cara ini, mampu melahirkan juga menzahirkan sifat sebagai seorang hamba disisi-Nya:

"Barang siapa melepaskan seorang mukmin dari kesusahan hidup di dunia, niscaya Allah akan melepaskan darinya kesusahan di hari kiamat, barang siapa memudahkan urusan (mukmin) yang sulit niscaya Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan akhirat. Barang siapa menutup aib seorang muslim, maka Allah akan menutup aibnya di dunia dan akhirat. Allah akan menolong seorang hamba, selama hamba itu senantiasa menolong saudaranya. Barang siapa menempuh perjalanan untuk mencari ilmu, maka Allah akan memudahkan jalan baginya menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah satu rumah Allah untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya bersama-sama, melainkan akan turun kepada mereka ketenteraman, rahmat Allah akan menyelimuti mereka, dan Allah memuji mereka di hadapan (para malaikat) yang berada di sisi-Nya. Barang siapa amalnya lambat, maka tidak akan disempurnakan oleh kemuliaan nasabnya."(HR Muslim)

banyak hikmah yang boleh kita dapat kan, namun apa yang terlintas disini adalah, seramai mana yang menyedari akan kesilapan itu sendiri. sedangkan, kita semua sudah tahu, tapi kenapa masih tak boleh hindarikan lagi? cuba untuk muhasabah diri setiap hari sebelum tidur, insyaAllah.

p/s: ‎percayalah, setiap ujian yang mendatang, akan mematangkan diri kita sendiri. remember, cause Allah is always by your side ♥

Wednesday, November 09, 2011

wordless wednesday #9


p/s: am just shy, not antisocial okay. got my asset ? HAHA

Monday, November 07, 2011

ayam penyet-AP ?

kenapa mesti penyet hah? herm, sebenarnya..ni sambungan dr entry minggu lepas. fokus utama sebab LAPAR ! kau faham maksud LAPAR tu apa? dengan melihat gambar2 makanan, boleh menaikkan nafsu LAPAR itu sendiri. jadi, setelah menafsir entry dulu tuu, terus membuat kan aku LAPAR dan ingin cerita pasal makanan. *eh ini mmg hobi aku, fyi

okay, masa hari2 terakhir di PPM, kami meronggeng bersama-sama kak syu, kak aida dan juga min. wee seronok ad driver nih, hehe. aktiviti wajib adalah mencari kedai makanan. almaklumlah, kami tak dihidangkan makanan2 free mcm pendebat semua tuh, haha.

first, bila masuk kedai ni, mcm tak tahu ape jer makan apa. sbb selalu dgr jer org makan kat sini. penyet penyet laa...mungkin semua makanan kat sini dorunk penyet2 kan kot, HAHA. so why not we try right?
kak aida with the menu *glurp
1. tahu tempe penyet (fried bean curd)
2. telur, tempe & tahu penyet (egg, fermented bean curd)
3. AP ayam penyet (smashed chicken)
4. terong penyet(fried eggplant)
muka kenyangg niii, tgk bahgia kan dorunk, hehe
ini pula muka org tgh lapar? haha
ini dia min, dia sgt mengidam utk ke tutti frutti, haha *feel the picture
pilih diantara 3 ni, muke plg taksub ? haha

overall, makanan kat kedai ayam penyet AP ni mcm tak sesuai utk ak jer. bukan tak suka, maybe utk diet ker or just alas perut boleh la lepak makan sini. sbb aku makan pun tak habis ok. mungkin sbb aku tak amek ayam penyet yg special tu kott? haha. tapi yang pasti harga dia sgt okay dan berpatutan. takdelah mahal sgt.

p/s: mengidam pavlova cake laa. anybody wannna treat me ? hehe

Thursday, November 03, 2011

road to ppm '11

last thursday, i have been invited to join early with my senior orator to make a registration for debate PPM competition so called prime minister cup. luckily, the venue is just nearly to my home at UIAM gombak. and proud to be some of them, because this is my first journey in the arena of debate. well, im just the researcher team only, so dont too over react okay, hehe.

pertama sekali nak cakap, mereka seperti sebuah keluarga yang sgt besar, pabila ditemukan di dalam satu perlawanan. faham tak keakraban mereka mcm mana, its looks like abg adek kakak dalam satu family lah. saling kenal mengenali. this is the best part dimana saya sgt culture shock sebentar.

dalam 24 ipta dipertandingkan. namun perjuangan sehinggalah ke peringkat suku akhir. well congratulation to all my senior. good achievement and very impressive with their style and the spirit among of them. biasalah, semua org nak menang bila bertanding kan, tapi dah adat dalam pertandingan. so itu semua lumrah alam. kan kan.

pengalaman mengikuti debat di peringkat universiti:
1. sangat lah berbeza daripada zaman sekolah.
2. berfakta, berilmu dan bergaya
3. kematangan untuk berfikir, idea dan cara pengucapan
4. semangat dan juga sifat untuk lebih berani
5. ukhwah terbina dan terjalin sesama mereka

mungkin bakat atau minat orang akan cakap kan, tapi bukan bagi saya, sebab passion itu sudah hadir dari zaman kecik lagi, hehe :)

just share the moment at the debate arena of the prime minister cup at IIUM last week:

1st day dah jumpa Datin lahh, hehe
she's our great and superb LO, hye kak laili :)
with senior :)
barisan alumni yg semuanya cool n sporting habis lahh, hehe
perfect moment !
the debaters kak aishah, abg adam n abg qusyai. congrats for the top10 bestspeaker
model sambilan, tak berbayar yer. hehe
looks like family :)
enjoy last day with kak syu yg sportingg with min n aida :)

the end.selama 6 hari berada di UIAM, habis semua kerja2 n assignment ak bercuti bersama-sama. mase tu nak nangis dahh, harhar. then, the deadline is besok. mmg menggelabah habis aku minggu ni, semua tak cukup tangan lah katakan. haa baru rase nikmat cuti itu mcm mane, ye dak? okay gtg, bnyk perkara penting yg harus diselesaikan. happy holls everyone !!!

p/s: next post nak cerita pasal makanan lar, tgk gmbr2 ni balek, terus lapar lar, HAHA

Sunday, October 30, 2011

light of the worlds !

video

menatap sekali imbas pun, peminat sudah kenal 4 jejaka ni. siapa yg tak ingat populariti Amer Munawer n Azan with Ruffedge, Pot bsama Innuendo dgn Lah n Zaff with VE. masing2 dah berjaya mencipta kelompok peminat tersendiri ketika era kegemilangan dolu2, hehe. kumpulan vokal tempatan pada pertengahan 1990-an dan 2000 tak silap. agak lama mendiamkan diri kan, macam saye !! haha *btw this is my favorite nasyid group !!

first of all i want to say, sorry sgt2 sbb dah lame tak update. mesti suram jer tgk blog AIZAT ni. kan kan kan ? ekceli, kalau boleh tiap2 hari saye nak update kat korunk semua, tapi apekan daye, saye tak mampu. dulu saye gigih utk mghasilkan satu entry satu hari. tapi lihat lah AIZAT COLLECTION yg berada di tepi ni, makin lame makin berkurang. sedih nyer bile tgk sorang2 blog aku mcm ni rupa :(

sampaikan banyak soalan2 media mengatakan, "kenapa private blog?", "eh kenapa tak update blog?", "blog mcm dah mati jer?". herm thanks anyway siapa yg concern n caring about this. really appreciate it. well blog ni bg ak mcm ruang legasi dimana kita boleh kongsi ap saje yg kita nak. so i try to share with ya allz (*gaya aaron aziz) apa yg saye mampu.

tapi tu lah, sibuk sgt2 ker? haha bajet busy aderlar. kalah SUS dato najib, haha. mungkin kekangan masa yg membuat kan sifat cemburu utk setia pd blog AIZAT ni. kesian kau di anak tirikan. eh tak, bagi saye, blog adalah segala-galanya. kan ? hahaha insyaAllah, lepas ni saye akan hasilkan satu entry yg panjang jelar, nak bg korunk bace mcm nk buat satu memorendum gitu.haha

okay sbnarnye nak cite mcm2 pasal bulan sepuloh ni.sbb lagi 1 hari jer dah nak masuk bulan sebelas kan. the latest story is about my journey in the university life as a first degree student. okay banyak sgt rintangan, cabaran dan halangan yang saya dugai. orang kata baru lah mahasiswa sebab mcm2 benda kau kena handle, accept and absorb. tak gitu? setelah sebulan bergelar mahasiswa, saya sudah belajar mcm2 di alam universiti ni. its all relate about life. then, we just need to prepare with all those thing and know how to overcome the situation.

p/s: play this vid! sambutlah salam dan rindu dalam hatiku <3

Wednesday, October 12, 2011

wordless wednesday #8


p/s: sometimes, i just miss my debate team and school life :)

Tuesday, October 04, 2011

F.R.I.E.N.D.S

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

lagu Sahabat ni semua org tahu, kisahkan tentang perpisahan dgn seorang sahabat kan. mcm satu luahan perasaan yg biasanya akan berlaku apabila sahabat atau best friends or so called bff kita berjauhan drpd kita. rasa rindu yg mendalam, rasa kesal kerana berjauhan dan rasa setia sgt menunggu diluahkan dlm lagu ni dengan terus terang tanpa menggunakan perlambangan dan simbolik. then, menjadikan lagu ini senang utk melekat di jiwa pendengar, bukan? cuma pd bahagian korus, penulis lirik ni cuba menggambarkan keadaan yg tak pernah berubah dlm dirinya dan tak dpat lakukan bersendirian dalam bait “Kau tahu ku tak bisa, Beranjak terbang dan melayang, tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah.” kan kan kan. perasaan mase ni down sgt2 kott.

apa2 pun, aku just berpegang dgn mesej lagu ini… hargailah setiap saat bersama sahabat dan tidak perlu kesal seandainya masa mencemburui anda berdua dan menghalang untuk bersama lagi. saye sayang sahabat2 saye, sebagaimana saye menyayangi setiap pembaca blog AIZAT ni juga, hehe korunk macam mane pulak? *mintak penampar 10x

p/s: dah ucapkan kata2 sayang buat sahabat anda? ucapkanlah hari ini selagi sahabat andamasih lagi hidup! usah simpan untuk diluahkan pada hari esok yang masih belum pasti :)


Sunday, September 25, 2011

BBF is BOF

hye readers !! ini bukan blog korea okay, ini cuma sesi mengekspresikan diri dan juga perasaan yang terbuku di alam maya ni saje. cehh, ayat bajet puitis sangat lah tu, haha. kau org semua mesti pelik kan, apesal AIZAT ni tetibe nk post entry psal korea ni? tak pon dalam hati cakap, "lah baru nak tgk ker?" okefine, aku ketinggalan zaman sikit, huhu.
semua dah tahu kan ni citer boys over flower kan, BOF. 2009 tak silap dah keluar kat KBS, atleast aku tahu jugak sikit pasai citer ni keluar kat iklan tv umah aku dulu, sbb angah ak pon minat jugak korea ni. erm, dulu ak pernah tgk sekejap kat matriks, tapi tak habis n tak setia lah, sebab konon nye bajet busy laah, haha. so, aku smbung balik tgk citer ni kat U.hehe

the main point is, aku tak pernah pun minat2 citer korea sebelum ni, tapi tak tipu lah dulu aku terikut citer meteor garden, sebab nyer pun ak balik sekolah terus jer bukak citer tu. tu pun sbb angah aku jugak, hehe. and now, aku dah mula menjinak2 dalam alam korea nih, haha. tapi aku tak delah nak tiru style2 korea, i'm just addicted with all the movie lah mybe. hehe

and then, cerite BOF ni sgt2 lah best dan seronok, sampaikan aku dapat feeling same mcm dalam cerite, haha. melampau tak ayat aku ni,herm so this is i share about all the sad moment in BOF. sebenarnye aku hampir nak keluarkan air mata, tapi aku just touching jer lar dalam hati tgk part2 sedih ni, korunk perempuan mesti nangis giler2 kan? haha. so enjoy these picture, :)

1. Jan Di dapat red card,F4. mase ni, die cakap "go on, keep going" . siann giler kott
2. Jun Pyo macam nak cekik leher Jan Di, mase ni die tak percaye lagi kat Jan Di, huhu
3. JD, “You still don’t believe me, do you?” JP says, “I do, I believe you!” kasihan sgtt
4. mase ni Jan Di dapat tahu semua rahsia Min Ji. sampai hati kawan die jd camtu. terus kena slap dgn JD, haha
5. Jan Di lemas dekat pulau the New Caledonia. Jun Pyo tak pandai swim, at last Ji Hoo yg tolong JD, huhu
6. JD jual rice cracker, mase ni die rase sgt malu, sbb si President Kang yg sengaja nk hina dorang. sedih sgt2, huhu terus dapat roadkiss romantic katernyer, HAHA
7. JD sanggup tahan JP dr kena pukul dgn kerusi, sakitnyer mase ni ak rase, keluar lah sikit air mata tgk sacrifice JD, huaarrgghhh
8. mak Jan Di sanggup buat benda yg same kt dpan president kang, pasal nak balik duit tu. sedihh tgk, bila maruah hidup terpakse dan terdesak mcm family dorunk tu, huhu
9. JD terjatuh bnyk kali bila naik bukit ni, tmbh pulak angin kuat. seksa nyer dier, dgn tangan die sakit lg, huhu hati gua dah cair la weii, haha
10. baru JD dapat tahu, yg die xboleh swimming lagi. Ji Hoo sgt perihatin mase nii, hukhuk
11. setelah setahun tak jumpe, JP “Do you have more to say?” JD “Do you really mean it?”
JP “What do you want? You can’t be expecting me to say, ‘I’m sorry, forgive me, I’ll go back soon so wait for me,’ could you?” kejam gile JP !!!
12. JP bgtahu, ad sesuatu yg nak die ckap dkat JD. tapi dia pergi tarik tgn Jae Kyung, sampai hati JP, hukhuk
13. “You ill-bred, audacious girl…!” kurang hajar punyer Kang, JP terus tahan JD dari kena tampar, woahhh
14. Ji Hoo terus peluk JD drpd terasa tgk JP kissing dgn Jae Kyung. sungguh annoying okay JP ni !sanggup buat camtuu
15. necklace JD terjatuh, terus die terjun dalam kolam, then JP dtg slmatkan die. surprisingly JD terkejut yg JP dah pndai berenang, weeeee
16. parents JD nak pergi Seoul, carik kerja dekat sane, sbb tak nak mmbebankan anak2 dorunk, sgt touching kot mase ni, hukhuk
17. “I haven’t behaved in such a wrong manner that I deserve those words.” bongkak betul president kang ni, sampah !!!
18. JD kena halau, rumah die kena robohkan. sanggup die nak tidur tepi lorong2 cenggini, hoho nasib baik tak de pape bnde buruk berlaku kan,
19. Yi Jung mase ni baru tahu, yg selame ni Eun Jae bercinta dengan abg dier, patah hati YJ
20. first time tgk JH sedih mcm ni, sbb grandpha bg die cincin kahwin mak die. tersentuh hati JH mase ni, gua mcm nk nangis baii
21. "I’m sorry for pretending not to know. I’m not usually like that, but I was a little cowardly with you." JK ni plastic laa kdg2, kan kan
22. JD sgt terasa bile JK sruh pilih baju mane yg lawa, how la touching2 nih, hehe
23. mase ni JH nak cakap "I love you" dkat JD, tapi sedih JD tertidur, hehe
24. grandpha lukiskan semua memory utk cucu die JH, kononnye if dia dah mati awal dr JH, ini sbgai kenangan terindah utk die dgn family die, huhu
25. part yang paling sedih tahap gaban la, bila JD ckap “After I fell for you, I’d always wished you were a normal man with no relation to Shinhwa. I’m sorry, Gu Jun-pyo, for not keeping my promise. I’m really sorry.”
26. Goo Jun Hee baru dapat tahu yg ayah die masih hidup lg, and die sakit hati dgn mak die, “I don’t even want to call you mother. How could a person go that far?”
27. JH “I don’t know when it started either. But now, I can’t be without you.” sad and sweet laah !!
28. first time nmpak President Kang menangis, ada jugak perasaan org tua nih !! haha
29. JD “Gu Jun-pyo, do you hear me? I lied to you again. To me, you’re always just Gu Jun-pyo. You’re the dummy Gu Jun-pyo who likes the unpretty, poor, nameless me. So wake up. Wake up, Gu Jun-pyo.” touching wei mase ni, huahuha
30. Jang Yu Mi. perempuan ni sgt murahan bg aku, haha suke ambil kesempatan ! dushh
31. JH ajak JD masuk bilik JP, tapi dorunk nmpk Jang Yu Mi dgn JP dah tertidur, sgt menyampah! lalu JH cube tenangkan dan bri smngt kat JD !
32. JD sgt cantik mlm tu, dan die cube utk kali yg terakhirnye nk ingtkn kmbali ttg necklace tu. tapi JP tak ingt langsung, last chance. JD terus campak dalam kolam, and JD tanye lagi, "Say my name". JP tak jawab, slow2 JD kebelakang kolam, and jatuhkan dirinye mcm papan, hehe.
33. JD “You’re hardly afraid of anything in this world, yet you shake in fear over a bug. You’re an idiot who thinks it’s better to get all your ribs bashed in than see one of your girl’s fingers break. You’re a dummy who can’t tell the difference between the words privacy and pride, who insists like a train that swallowed its heart that the 38th Strategy [of ancient China] is running away [it's the 36th]. You say you hate kids, but you want to be a devoted father who watches the stars with your son. You’re a lonely person with a lot of love.” lagi menangis weiii

p/s: kau org semua nak tahu tak, 33 scene ni yang membuatkan aku rase mcm dalam filem ni wei, over ya allz, HAHA. taklah, yg berjaye buat aku nangis kot, kikih. *maluuu so, next movie please!! citer korea ap lg best hah ? hehe